Anunțul a fost făcut de directorul executiv, Lei Jun, în cadrul unui eveniment la care au participat mai mulți investitori. Ulterior, informația a fost confirmată și pe contul de Weibo (un site chinez de microblogging) de către unul dintre directorii departamentului de marketing al companiei.

Xiaomi a anunțat la sfârșitul lunii martie 2021 că va intra pe piața vehiculelor electrice, în care va investi aproximativ 10 miliarde de dolari în următorii zece ani. În acest context, compania chineză producătoare de smartphone-uri a accelerat recent angajările, deși încă nu a dezvăluit dacă noile vehicule electrice vor fi produse independent sau prin parteneriat cu un producător auto existent.

În luna august, grupul chinez a raportat o creștere record a veniturilor de 64%, în Trimestrul II din 2021, ca urmare a creșterii cotei pe piața globală a telefoanelor mobile. De asemenea, în urmă cu trei luni, Xiaomi a depășit Samsung și Apple, când a vândut cele mai multe smartphone-uri pe piața din Europa, în al doilea trimestru al anului.

Sursă alternativă: Reuters 

Foto: Aksitaykut | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday