Apelurile audio şi video făcute cu versiunea de desktop vor fi criptate, la fel ca cele iniţiate de pe dispozitivele mobile: „Pentru a face apelurile desktop mai utile, ne-am asigurat că funcționează perfect atât în modul de orientarea portret, cât și în peisaj (landscape), într-o fereastră independentă redimensionabilă de pe ecranul calculatorului”, arată WhatsApp.

Funcția de apel video/audio va rula pe Windows 10, versiunea 1903 sau mai nouă, și MacOS 10.13. Deocamdată, apelurile se pot face numai între două persoane, însă WhatsApp precizează că va oferi în viitor suport şi pentru grupuri, dar nu a precizat un termen exact.

Prin această funcție, WhatsApp intră pe o piață pe care va concura cu Skype al lui Microsoft sau FaceTime al Apple, sau cu programele folosite pentru conferințe, cum sunt Google Meet sau Zoom, care s-au bucurat de creșteri imense în timpul pandemiei. Totodată, compania deținută de Facebook urmărește să diminueze diferenţele majore existente între aplicaţia de mobil şi cea pentru desktop.

Surse alternative: blog WhatsApp, Reuters.

Sursa foto: blog WhatsApp.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday