Conform Washington Post, procurorul districtual din Manhattan și procurorul general al statului New York au făcut astfel ultimul pas procedural prin care firma fostului președinte al SUA poate împiedica începerea oficială a unui proces penal. 

The New York Times scria vineri că procurorii ar putea formula acuzațiile împotriva Organizației Trump și a directorului său financiar, Allen Weisselberg, în această săptămână, informațiile obținute până acum de presa americană fiind că directorul lui Donald Trump, un martor cheie în acest proces, refuză să coopereze cu anchetatorii. Probele adunate până acum arată că Weisselberg și fiul său Barry au primit avantaje și cadouri în valoare de sute de mii de dolari de la Organizația Trump, bani pe care compania trebuie să îi justifice, pentru ca deducerea să fie legală și să nu fie implicată într-un proces penal. De asemenea, analiștii americani au speculat intens pe marginea faptului că procurorii încearcă în acest fel să pună presiune pe directorul financiar al Organizației Trump, pentru a-l determina să coopereze.

Un eventual dosar penal, chiar deschis împotriva firmei lui Trump, iar nu împotriva acestuia, personal, i-ar putea provoca dificultăți de finanțare și o deteriorare severă a afacerilor. Procurorii  au declarat anterior că investighează “o posibilă conduită infracțională extinsă și prelungită”, care include frauda fiscală, frauda cu asigurări și falsificarea unor dosare comerciale. Există suspiciunea că firma a umflat valorile unor proprietăți pentru a obține condiții mai bune la împrumuturi, iar apoi le-a redus pentru a obține scutiri de impozite.

Deși începerea unui proces penal este încă incertă, analiștii americani observă că simpla investigare a acestor fapte poate complica întoarcerea lui Trump în administrație, printr-o nouă candidatură pentru Casa Albă, în 2024, sau mai devreme, în 2022, pentru Senatul SUA.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday