Berkshire Hathaway, vehiculul de investiții al miliardarului Warren Buffett a anunțat că deține puțin peste 5% din Mitsubishi, Mitsui, Itochu, Marubeni și Sumitomo. “Sunt încântat că Berkshire Hathaway va contribui la viitorul Japoniei și al celor cinci companii pe care le-am ales pentru investiții”, a spus Buffett în ziua în care a împlinit 90 de ani. Ca urmare a anunțului, în deschiderea ședinței de tranzacționare de azi acțiunile celor cinci companii au crescut cu peste 5%.

Berkshire are opțiunea de a-și crește participația până la 9,9% în oricare dintre cele cinci companii. Buffett s-a angajat să solicite aprobarea consiliului de administrație pentru a putea cumpăra acțiuni peste acest prag. 

Până acum Berkshire prefera să investească pe termen lung în companii americane precum Coca-Cola (de 32 de ani), American Express (de 29 de ani) și Moody’s (de 20 de ani) sau, mai recent, la Apple, la care și-a majorat participarea în timpul pandemiei, după ce a pierdut masiv (aproape 50 de miliarde) pe acțiuni ale liniilor aeriene. Investiția în companii japoneze iese oarecum din tipare, deși Buffet a mai pariat pe companii străine precum grupul brazilian de plăți StoneCo.

Surse: Businessinsider, Berkshire Hathaway

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday