UPDATE: INFP a revizuit magnitudinea și adâncimea cutremurului de duminică seară. Seismul a avut o magnitudine de 3,6 pe Richter, iar epicentrul a fost situat la o adâncime de 117 kilometri.

UPDATE: Încă un cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea, duminică seara. Seismul a avut loc la ora 17:46 fiind cel de-al treilea, după cutremurul cu magnitudine 5,8, produs la 3:38, şi după cel de 3,2, de la ora 5:48.

Epicentrul a fost situat în  județul Buzău, la o adâncime de 140 de kilometri.

UPDATE: Seismul de 5,8 pe scara Richter a avut o replică de 3,2. Al doilea cutremur s-a produs la ora 05:48, la o adâncime de 148 de kilometri, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.

INFP anunță că un cutremur cu magnitudinea 5,8 a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 03:38, în Vrancea, la o adâncime de 150 de kilometri. Institutul anunțase inițial că seismul a avut 5,7 grade și s-a produs la adâncimea de 200 km.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență menționează că până în acest moment, nu s-au înregistrat apeluri de urgență la numărul 112.

“Cutremur in Zona seismica Vrancea, judetul Covasna, la ora 03:38:06, cu magnitudinea de 5.7 pe scara RICHTER.

În aceste momente, la nivelul Capitalei, se efectuează recunoașteri pentru identificarea eventualelor pagube.

#Update ora 03:53
Nu au fost apeluri la numărul unic de urgență 112 până în acest moment”.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atrage atenția asupra faptului că „În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday