În Parlamentul britanic au fost supuse la vot miercuri seară opt alternative privind ieșirea țării din UE, care vizau, între altele, și un Brexit fără acord, păstrarea acordului pentru piaţa unică, un nou referendum sau anularea ieşirii din blocul comunitar. Potrivit BBC, niciuna dintre cele opt variante nu a obțiunut o majoritate.

Votul a fost dat după ce luni Parlamentarii au trecut un amendament prin care au preluat controlul asupra Brexit de la Guvern. Amendamentul stipula că aceștia vor putea stabili agenda discuțiilor din următoarele zile și vor vota,  ca un vot indicativ, mai multe alternative privind ieșirea țării din UE.

În urma anunțului, secretarul britanic pentru Brexit a declarat că votul demonstrează că acordul negociat de premierul Theresa May este cea mai bună opțiune: ,,Rezultatele din seara asta arată că nu există o cale simplă. Întăresc ideea că acordul negociat de premier este cea mai bună opțiune. Dacă parlamentarii nu îl susțin, nu există garanții privind modul în care se va încheia procesul”.

BBC notează că propunerea privind o uniune vamală permanentă cu UE a fost cea mai apropiată de succes, obținând  272 de voturi contra și 264 de voturi pentru.

Anterior votului, un parlamentar conservator a susținut că Theresa May a promis că va demisiona după ce acordul Brexit va fi votat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday