Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 51,8% (ca serie brută cu 37,0%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 40,9% şi construcţiile noi cu 33,6%, potrivit unui comunicat de presă al Institutului Național de Statistică.

Statistica oficială arată că pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel:

  • construcţiile inginereşti au crescut cu cu 53,0%;
  • clădirile rezidenţiale au crescut cu 28,4%;
  • şi la clădirile nerezidenţiale au crescut cu 20,0%.

În luna martie 2020, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 37,0%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,1%.

Cu toate acestea, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale cu 11,8% şi la clădirile nerezidenţiale cu 7,4%, față de luna februarie 2020.

De asemenea, în luna martie a.c., spre deosebire de aceeași lună a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 29,6% (ca serie brută). „Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 77,9%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 71,1% şi la lucrările de construcţii noi cu 14,8%.”, mai arată INS.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: construcţiile inginereşti cu 56,9%, clădirile rezidenţiale cu 17,6% şi la clădirile nerezidenţiale cu 7,1%.

În trimestrul I al acestui an, volumul lucrărilor de construcţii, a crescut cu 32,6% (ca serie brută) faţă de trimestrul I 2019, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 32,3%.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday