Față de decembrie 2020, când încă era restricționată circulația persoanelor pe timp de noapte, în decembrie 2021 nu era obligatorie purtarea măștii în exterior sau limitarea capacității pentru evenimente și competiții sportive. Astfel, sosirile în structurile de primire turistică au cunoscut o creștere de circa 70% până la 579 de mii. Sosirile turiștilor români au însumat 90,4% din volumul total.

Pe parcursul ultimei luni din 2021, la punctele de frontieră sosirile vizitatorilor străini aproape că s-au dublat (+92% față de 2020), iar plecările în străinătate ale românilor au crescut cu 83%.

Patru din zece români au ales ca în decembrie să meargă în București și reședințele de județ, trei din zece în stațiunile de la munte, iar restul în alte stațiuni sau localități turistice. Situația diferită în ceea ce privește turiștii străini – aceștia s-au cazat mai mult în București și orașele reședință de județ și mai puțin la munte, în Delta Dunării sau în alte stațiuni.

Durata medie a şederii a fost în timpul anului a fost de 2,2 zile, atât pentru români, cât și pentru străini.

Numărul de sosiri, respectiv înnoptari nu include persoanele aflate în carantină, cazate în structurile turistice.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday