În cadrul proiectului denumit „Small BEV (Battery Electric Vehicle)”, inginerii lucrează pentru a dezvolta o mașină exclusiv electrică de dimensiunile unui Polo, care va fi disponibilă la prețuri cuprinse între 20.000 și 25.000 de euro, relatează Reuters.

Noul autovehicul ar urma să fie mai ieftin decât mașina electrică ID.3 a Volkswagen, pusă în vânzare în septembrie. Volkswagen nu a furnizat detalii despre cum ar putea arăta vehiculul, când ar putea fi lansat sau unde ar putea fi construit.

Producătorul auto a declarat că obiectivele mai stricte ale Uniunii Europene în materie de emisii îl obligă să mărească proporția de vehicule hibride și electrice în vânzările sale pe piața europeană de autoturisme la 60% până în 2030, față de obiectivul anterior de 40%.

La începutul acestei luni, compania auto a majorat investiția planificată în tehnologiile vehiculelor digitale și electrice la 73 de miliarde de euro pentru următorii cinci ani, din care aproximativ 35 de miliarde vor fi investiți în e-mobilitate.

Volkswagen intenționează să construiască 1,5 milioane de mașini electrice până în 2025.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday