Investițiile în tehnologizare vor fi crescute de la 40% la 50% din bugetul total de investiții de aproximativ 150 de miliarde de euro. Pentru digitalizare se vor cheltui 27 miliarde de euro, până în 2025, reflectând accentul puternic al grupului auto pe dezvoltarea capacităților software. Aproximativ 35 de miliarde de euro vor fi cheltuite pe vehicule electrice cu baterii. Alte 11 miliarde au fost alocate pentru dezvoltarea vehiculelor hibride ale modelelor existente.

“După ce am stabilit cursul pentru un viitor electric bazat pe baterie în Grupul Volkswagen încă de la început, suntem acum un lider global cu platformele noastre electrice și o gamă largă de vehicule electrice”, a declarat Herbert Diess, director executiv al grupului Volkswagen. “În următorii ani, va fi crucial să atingem, de asemenea, o poziție de lider în software-ul auto, pentru a satisface nevoile oamenilor de mobilitate individuală, durabilă și complet conectată în viitor. În acest scop, ne-am dublat cheltuielile pentru digitalizare”, a adăugat Diess.

Volkswagen a fost primul producător auto care și-a luat angajamentul de a deveni neutru din punct de vedere climatic până în 2050. În următorii zece ani, intenționează să lanseze aproximativ 70 de modele complet electrice. Aproximativ 20 dintre acestea sunt deja în producție și urmează alte 50. În plus, aproximativ 60 de hibrizi sunt planificați până la sfârșitul deceniului, dintre care puțin peste jumătate sunt deja fabricați.

Sursă: comunicat Volkswagen

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday