Uniunea Europeană le-a impus producătorilor de automobile să scoată pe piață autoturisme cu emisii reduse de CO2 sau, în caz contrar, să achite o penalizare de 95 de euro pe gramul de CO2 produs în exces.  

“Am eșuat în ce privește obiectivul seriei de automobile pentru 2020”, a declarat directorul general Herbert Diess, adăugând că speră să îndeplinească obiectivul în acest an, deoarece compania va scoate noi modele electrice. Volkswagen a redus emisiile medii de CO2 din seria de mașini produse în Uniunea Europeană cu aproximativ 20%, până la 99,8 g/km, dar nu a fost suficient. 

Compania are în vedere reducerea producției de autovehicule pe motorină sau benzină și reorganizarea mai multor fabrici care să asambleze vehicule electrice, în efortul de a ține pasul cu producătorul electric de vehicule Tesla.

De asemenea, Volkswagen a declarat că obiectivele impuse de UE privind emisiile îl va determina să mărească procentul vânzărilor de vehicule hibride și electrice în Europa la 60% până în 2030, față de obiectivul anterior de 40%.

Volkswagen a fost implicat în 2015 într-un scandal, când a recunoscut că a înșelat testele de emisii la motoarele diesel, ce a costat campania peste 30 de miliarde de euro.

Sursa: Reuters

Foto: Erik Mclean//Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday