În opinia președintelui Rusiei, lumea întreagă ar trebui să găsească o modalitate prin care să prevină această criză și să stabilească reguli stricte prin care economia statelor să funcționeze.

Potrivit Russia Today, el a făcut aceste declarații la un forum organiza la Sankt Petersburg, condamnând trendul folosirii unor restricții unilaterale, pentru a obține avantaje economice.

Sistemul cooperării multilaterale, care a avut nevoie de ani buni ca să fie construit, nu mai are voie să evolueze. Este distrus într-un mod crud. Iar încălcarea regulilor este noua regulă”, a declarat Vladimir Putin.

El este de părere că țările care au crezut că nu vor fi afectate de aceste măsuri economice de restricții, din motive politice, acum constată că au greșit.

”Posibilitatea de a impune sancțiuni în mod arbitrar și fără control alimentează tentația de a folosi aceste instrumente restrictive o dată și încă o dată, la stânga și la dreapta, în fiecare caz depinzând de loialitatea politică, discuțiile despre solidaritate, înțelegerile din trecut și lunga cooperare”, a afirmat președintele Rusiei.

Citește mai mult pe stirileprotv.ro

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday