Președintele Rusiei afirmă că, în momentul de față, China este dotată cu cel mai avansat sistem de armament, iar Moscova și Beijing lucrează pentru a crea armament de înaltă tehnologie. Totodată, Putin spune că forțele armate ale celor două țări lucrează constant și cooperează și în domeniul spațial și al aviației.

“Realizăm exerciții comune, participăm la simulări de război internaționale comune și efectuăm patrule comune pe mare și în aer”, a mai precizat Putin, care a adăugat că “avem un parteneriat absolut cuprinzător de natură strategică, fără precedent în istorie până acum, cel puțin între Rusia și China”.

Președintele rus a mai argumentat această “colaborare” prin faptul că “liderul de necontestat” al economiei mondiale și asiatice este chiar China: “Este firesc să dezvoltăm relații cu China în domeniul economiei. China este principalul nostru partener comercial.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday