Președintele Rusiei a spus că Moscova va continua să colaboreze cu Washingtonul în domenii de interes comun, chiar dacă a susținut că există diferențe puternice între cele două state. Joe Biden a promis că ”Vladimir Putin va plăti pentru încercarea de a influența alegerile prezidențiale americane”.  Ieri, Rusia anunța că îl recheamă în țară ”pentru consultări” pe ambasadorul din SUA.

“Deși ei cred că suntem la fel ca ei, suntem oameni diferiți, avem un cod genetic și cultural-moral diferit. Știm însă să ne apărăm propriile interese și vom colabora, dar în acele domenii în care suntem interesați și în condițiile pe care le considerăm favorabile pentru noi. Și vor trebui să țină cont de asta”, a spus Putin, vorbind și despre sclavie sau utlilizarea de către SUA a armelor nucleare în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Pe de altă parte, Konstantin Kosachyov, vicepreședinte al camerei superioare a Parlamentului din Rusia, a spus că Biden trebuie să-și ceară scuze pentru acuzațiile sale pe care le-a catalogat ca “urâte”. 

Bloomberg precizează că noi sancțiuni americane ar putea fi impuse săptămâna viitoare, vizând oligarhii ruși și alți apropiați ai lui Putin.

Sursă: Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday