Președintele rus a declarat în direct pentru televiziunea de stat că Rusia poate “introduce managementul extern” al acelor afaceri care își închid unitățile de producție și apoi “poate preda aceste întreprinderi celor care sunt dispuși să muncească cu adevărat”.

Referitor la creșterea artificială a prețurilor la energie, Putin susține că Rusia nu este de vină și că, dimpotrivă, va continua să își îndeplinească obligațiile privind aprovizionarea. “Este clar că în astfel de momente cererea pentru anumite mărfuri crește constant, dar nu avem nicio îndoială că vom rezolva toate aceste probleme lucrând într-un mod calm”.

Totuși, liderul a continuat prin a învinovăți Occidentul, spunând că “își îndeamnă cetățenii să strângă cureaua și să se îmbrace mai gros” și prin a pune agravarea situației pe seama sancțiunilor UE: “Este rezultatul propriilor lor calcule greșite – nu ne învinovățiți pe noi”.

De asemenea, liderul de la Kremlin a atenționat că și prețurile la alimente la nivel mondial vor crește din ce în ce mai mult, dacă țările occidentale vor intensifica presiunea economică asupra Rusiei, un important producător mondial de îngrășăminte și exportator de cereale.

Tot astăzi, ministrul rus de Finanțe Anton Siluanov a declarat că Moscova a luat măsuri pentru a limita fluxul de capital și că țara sa își va achita datoriile externe în ruble, după ce Occidentul ar fi “înghețat rezervele de aur și valută străină, încercând să oprească comerțul extern”.

În ultimele două săptămâni, țările occidentale au purtat, în esență, un război economic și financiar împotriva Rusiei”, a mai spus Siluanov.

Surse: BBC, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday