Sistemul național de carduri de plată (NSPK) va asigura funcționarea cardurilor Visa și Mastercard emise de băncile din Rusia aflate sub sancțiuni în interiorul țării, în timp ce Apple Pay și Google Pay nu vor fi disponibile pentru acestea, a declarat compania. În afara Rusiei, cardurile Mastercard și Visa emise în Rusia nu vor mai putea fi folosite.

“Este de așteptat ca operațiunile cu Apple Pay, Google Pay să nu fie disponibile pe cardurile de plată emise de băncile care au intrat sub sancțiuni (VTB, BM-Bank, Sarov Business Bank, Otkritie, Sovcombank, Novikombank, RGS Bank). Toate operațiunile de plată pentru achiziții și servicii, inclusiv în magazinele online, sunt disponibile clienților, ca de obicei, folosind un card bancar, tehnologia contact sau contactless”, a spus NSPK. De asemenea, posesorii de carduri ai acestor bănci nu vor putea plăti cu ele în străinătate.

Anterior, sistemul internațional de plăți Mastercard a trimis înștiințări băncilor care au fost afectate de sancțiunile impuse de SUA referitor la suspendarea participării la sistem.

Joia trecută, Statele Unite au impus sancțiuni de blocare împotriva VTB, Otkritie Bank, Sovcombank și Novikombank. La începutul săptămânii, Promsvyazbank și AB Rossiya au fost supuse unor măsuri restrictive din partea SUA și UE.

Sursa: Interfax

Foto: Banorsolic | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday