Premierul interimar Viorica Dăncilă transmite, printr-un comunicat de presă, că a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului „începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media”. Reamintim că fosta șefă a TAROM l-a acuzat pe ministrul Transporturilor că i-a solicitat să țină „mai multe avioane la sol în ziua moțiunii de cenzură”. Răzvan Cuc a negat acuzațiile.

Acțiunea de control vizează activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent, potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul Guvernului, și are următoarele obiective:

„1. Verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă la nivelul TAROM SA.

2. Verificarea respectării prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA.

3.Verificarea modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor și obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar la TAROM SA.”

Premierul Dăncilă: „Am dispus de urgență efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul și să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituțiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovați trebuie sancționați”, se arată în comunicatul de presă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday