Viorica Dăncilă a răspuns după ședința Biroului Permanent Național al partidului la declarațiile de luni ale președintelui Iohannis. Amintim că acesta a spus că România nu este pregătită pentru președinția UE și că se impune înlocuirea Guvernului.

Am văzut atacul de ieri al președintelui Iohannis. Cred că domnul președinte trebuie să respecte voința populară exprimată prin votNe-am obișnuit cu aceste declarații referitoare la Guvern. Nu vreau să-i răspund. Pentru mine este important să vin cu lucruri concrete pentru români. A fost important pentru mine să semnăm un contract de finanțare europană, să acordăm ajutor de stat. De câte ori mă va ataca domnul Iohannis îi voi răspunde cu ce facem noi pentru români.

Eu m-am săturat de aceste lucruri, românii s-au săturat. Subliniez încă o dată, îl rog să nu mai iasă cu astfel de declarații. Acest lucru a fost subliniat și de domnul Juncker”, a declarat premierul.

De asemenea, Dăncilă a dat asigurări că România se află în grafic pentru pregătirea președinției Consiliului UE: ,,Orice declarație care neagă asta nu poate face decât rău României. Cred că este un caz fără precedent într-un stat membru al UE să se facă altfel de declarații. Îi cer inclusiv președintelui Iohannis să se abțină de la astfel de declarații”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday