Viorica Dăncilă a susținut o conferință de presă, la scurt timp după ce Parlamentul a votat Guvernul Orban, cu 240 de voturi „pentru”. Aceasta a anunțat că parlamentarii PSD care au mers la vot au fost deja excluși din partid. Șefa PSD l-a criticat pe Klaus Iohannis și i-a transmis că mai are „20 de zile la Cotroceni”.

„Astăzi s-a desăvârșit operațiunea ilegitimă de confiscare a puterii executive. E ziua în care președintele Iohannis care a ignorat complet decizia CCR a reușit să impună locotenenții în funcții cheie. Este o situație fără precedent care scoate la lumină cinismul acestui candidat agresiv Klaus Iohannis precum și bătaia sa de joc față de lege. Avem un președinte anti-democrație, care lucrează împotriva românilor”, a spus Viorica Dăncilă.

Principalele declarații:

Singurul lucru pe care președintele în clamează excesiv este să dispară PSD. Să dispară și pensionarii, și bolnavii, și angajații la stat, și agricultorii? Dacă ne uităm în programul de guvernare asta vedem. Vreți să modificați legea salarizării ca să reduceți salariile din sistemul public, să creșteți tarifele la gaze și energie electrică. Vă ascundeți în spatele unor formulări de toată jena în program crezând că oamenii nu înțeleg. Îi jigniți, oamenii înțeleg ce înseamnă comasarea spitalelor.

Oamenii vă văd și vă vor face să plătiți la vot. De astăzi, PSD intră oficial în Opoziție. Ne vom asuma cu seriozitate toate reponsabilitățile. Aș vrea să fie foarte clar că în conformitate cu decizia CEX toți cei care au trădat la acest vot au fost deja excluși din PSD. Așa este corect și normal. Eu garantez că voi fi cea mai grea opoziție pe care acest guvern ghilotină o poate avea.

Vom lupta împotriva lor pentru drepturile românilor. Românii nu vor să se trezească pe drumuri, fără bani de mâncare și de medicamente. Singura miză pe care au avut-o a fost să dea jos guvernul PSD. Acel PSD care a investit în toate spitalele și a realizat peste 16 mii de proiecte de investiții pentru comunitățile locale.

Acum avem voința unui singur om care acaparează România în acest demers monstruos de a subordona orice putere. Avem un președinte dictator, abuziv, care și-a pus în cap să spulbere orice forță care i se impune în calea sa către putere.

Vom lupta cu toate forțele, pentru că deși Iohannis a reușit să dărâme guvernul PSD nu va putea face niciodată să dispară acest partid care are grijă de români. Ce ați făcut în acești 5 ani, domnule Iohannis?  Încă vă aștept, domnule Iohannis, să stăm în fața românilor și să le spunem ce am făcut pentru ei, pentru copiii lor. Aveți curaj, românii merită o explicație pentru acest mandat ratat la președinție. Pregătiți-vă, mai aveți 20 de zile la Cotroceni.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday