Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, în deschiderea ședinței de guvern, despre discuțiile purtate în grupurile politice din Parlamentul European. În acest sens, a declarat că tema încălcării statului de drept în România este una falsă.

Discursul a fost acela că România este pregătită pentru a gestiona dosarele europene în primul mandat al președinției UE. Ne dorim un mandat de succes și suntem interesați să contribuim la consolidarea proiectului european. Le-am transmis partenerilor de dialog întreaga disponibilitate pentru un dialog deschis cu reprezentanții instituțiilor europene și am reafirmat atașamentul guvernului României față de principiile democratice.

Având în vedere dezbaterea programată la începutul lui octombrie în PE, am arătat că, dincolo de dispute, România este unul dintre cele mai pro-europene state. Discuția despre încălcarea statului de drept în România este o temă falsă, eminamente politică și am adus argumente în acest sens”, a declarat premierul.

Viorica Dăncilă s-a referit și la evenimentele din 10 august: La ora actuală este în curs o anchetă și în fața legii toți trebuie să fim egali. Dacă au existat depășiri, de o parte sau alta, cei vinovați vor răspunde conform legislației.

Premierul României a fost, zilele trecute, într-o vizită la Bruxelles, unde a avut discuții în grupurile politice din Parlamentul European. În urma vizitei, Manfred Weber, liderul grupului PPE, a declarat: Sunt extrem de îngrijorat de situația din România. Nu vom negocia cu privire la statul de drept.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday