Premierul a precizat într-o intervenție telefonică la Antena 3 că a discutat la telefon cu vicepreședintele SUA despre relația bilaterală între cele două state.

,,Am avut o discuție telefonică cu vicepreședintele Pence, care a durat o jumătate de oră. Am discutat despre relația bilaterală excelentă și evoluțiile pozitive din parteneriatul strategic cu SUA. A fost subliniată importanța dezvoltării a tuturor domeniilor acoperite de parteneriat, în special cel economic”, a declarat Viorica Dăncilă.

De asemenea, premierul a precizat că a trimis anterior invitația către Mike Pence și că acesta a confirmat că va da curs invitației: ,,Eu am mulțumit pentru sprijinul acordat de SUA consolidării, cooperării bilaterale pe dimensiunea de securitate si din cadrul NATO. Vicepreședintele SUA a transmis aprecieri pentru angajamentul României. L-am invitat în România și a promis că va efectua această vizită în prima jumătate a anului. A fost o discuție foarte caldă, punctuală, s-a arătat dorința de cooperare. Am trimis această invitație, mi-a spus că are invitația pe birou și că va da curs acestei invitații. M-a surprins foarte plăcut, pentru România este un eveniment foarte important”.

Viorica Dăncilă a mai menționat și faptul că pentru România ,,bunele relații trans-atlantice sunt foarte importante”.

Ulterior, Guvernul României a publicat un comunicat de presă privind convorbirea telefonică dintre premierul Dăncilă și vicepreședintele SUA Mike Pence. În document nu se precizează însă acceptul vicepreședintelui SUA de a vizita România.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday