La începutul ședinței de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul va adopta o ordonanță de urgență, la inițiativa Ministerului de Interne, pentru achiziţionarea unor elicoptere şi simulatoare de zbor, care vor intra în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie.

„La inițiativa Ministerul Afacerilor Interne, în ședința de astăzi, adoptăm o OUG privind achiziţa centralizată de elicoptere şi simulatoare de zbor pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. Ministerul de Interne va suplimenta dotarea Inspectoratului General de Aviaţie cu 22 de elicoptere şi cu cel puţin un simulator de zbor. Astfel, capacitatea de răspuns şi de pregătire în cazul situaţiilor de urgenţă va fi substanţial îmbunătăţită. Achiziţia se va face din fonduri nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastrucură Mare, din care Ministerul de Interne beneficiază de aproximativ șase sute de milioane de euro. Programul are ca obiectiv dezvoltarea domeniului în situaţii de urgenţă”, a spus Viorica Dăncilă.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday