Viorica Dăncilă a susținut o declarație de presă, după o ședință la Ministerul de Interne. Premierul a cerut prezentarea cât mai rapidă a rezultatelor anchetei.

,,Am toată disponibilitatea de a da o OUG care să reglementeze aceste deficiențe, indiferent că vorbim de MAI sau alte entități. […] E datoria noastră să luăm toate măsurile ca aceste lucruri să nu se mai repete. Avem responsabilitatea în a reglementa lucrurilor pentru a nu mai avea loc. Am cerut în fiecare județ o analiză care să arate realitatea. Dacă nu o cunoaștem, nu putem lua măsurile necesare”, a spus premierul.

Principalele declarații ale Vioricăi Dăncilă:

Ulterior ședinței CSAT am avut o întâlnire la MAI cu șefii de arme pentru a cere implicarea tuturor.Avem o datorie morală să îi pedepsim drastic pe cei care se fac vinovați. Țin să precizez că mă voi implica personal în modul în care instituțiile statului se raportează la problemele cetățenilor pentru că este mai clar ca oricând că sunt probleme în modul de gestionare.

Am discutat despre restructurare, despre modificări legislative care sunt necesare atât din partea MAI, din partea STS-ului, modificări care să pedepsească mai drastic aceste lucruri. În spațiul public s-a promovat intens lupta împotriva corupției care trebuie să continue, dar nu trebuie lăsată mai prejos cea împotriva criminalității.

România nu este țara infractorilor, a criminalilor. Ca premier nu voi permite să se lipească această etichetă dar cred că trebuie să dăm dovadă de consens. Vom pedepsi pe cei care se fac vinovați. Nu mai putem să aducem înapoi ce deja a avut loc. Suntem alături de familiile Alexandrei și Luizei. Cuvintele sunt sărace pentru ceea ce simțim.

E datoria noastră să luăm toate măsurile ca aceste lucruri să nu se mai repete. Avem responsabilitatea în a reglementa lucrurilor pentru a nu mai avea loc. Am cerut în fiecare județ o analiză care să arate realitatea. Dacă nu o cunoaștem, nu putem lua măsurile necesare.

Am găsit la MAI o deschidere foarte mare, de implicare, de a reglementa lucrurile și cred că nu e oportun să dăm vina unii pe alții. Cred că avem nevoie de o abordare pragmatică. Am toată disponibilitatea de a da o OUG care să reglementeze aceste deficiențe, indiferent că vorbim de MAI sau alte entități.

Cred că aceasta trebuie să fie abordarea tuturor. Dacă ieșim cu declarații politice, nu vom rezolva. Trebuie să ieșim cu lucruri concrete.

Am asigurat toți șefii de arme, toate direcțiile că vor avea în premier un partener în a reglementa toate aceste lucruri. În același timp, vreau să vă asigur că voi urmări fiecare decizie, pas, ca ancheta să se desfășoare cât mai repede. Cetățenii așteaptă să vadă ce vor face autoritățile.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday