Mulțimea de migranți de la granița Belarusului cu Polonia a devenit violentă în cursul zilei de marți. Aceștia au început să arunce cu pietre, sticle și bețe în militarii polonezi, care au folosit tunuri de apă și gaze lacrimogene pentru a calma mulțimea. Incidentele au avut loc la punctul de frontieră Kuźnica-Bruzgi, iar autoritățile poloneze susțin că migranții au început să fie agresivi încă de dimineață și să rupă sârma ghimpată.

Ministerul Apărării al Poloniei a făcut publice imagini care surprind soldații polonezi apărându-se cu scuturi de pietrele care erau aruncate către ei peste gardul ghimpat de la graniță, descriind scena drept un “atac al migranților”. De asemenea, ministerul a acuzat serviciile de securitate din Belarus că au echipat mulțimea cu grenade acustice.

 

Migranții, majoritatea din Orientul Mijlociu și ale Asia, își doresc să treacă granița către Polonia, și de acolo să ajungă în alte țări europene, în special în Germania. Unii dintre ei așteaptă de săptămâni întregi să pătrundă în țară. Numeroase ONG-uri au atras atenția în repetate rânduri că aceștia trăiesc la graniță în condiții inumane și la temperaturi sub limita înghețului, cu resurse limitate de hrană.

Potrivit autorităților poloneze, peste 20.000 de polițiști și militari au fost desfășurați la graniță. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday