Guvernul a anunțat, totodată, că oamenii din Ho Chi Minh își pot părăsi locuințele doar pentru activitățile necesare, iar adunările publice de peste 10 persoane sunt interzise pentru următoarele două săptămâni. Joi, înainte de această decizie, toate activitățile neesențiale din principalul centru economic al Vietnamului au fost închise.

Presa de stat spune că pentru a reuși testarea tuturor locuitorilor într-un timp rezonabil, vor fi testați o sută de mii de oameni pe zi. De asemenea, Vietnam a suspendat toate zborurile internaționale către Hanoi până cel puțin 7 iunie.

În weekend, ministrul sănătății a anunțat că a fost descoperită o nouă variantă, care combină elemente ale mutațiilor întâlnite atât la tulpina britanică cât și la cea indiană și despre care se crede că se răspândește mult mai ușor. Autoritățile se tem că această nouă variantă a coronavirusului ar putea fi responsabilă pentru recenta creștere a numărului cazurilor înregistrate de Vietnam.

De la sfârșitul lunii aprilie, numărul cazurilor de Covid a crescut în 31 de municipalități și provincii din Vietnam, cu peste 4.000 de cazuri, aproape dublu față de numărul total raportat de de la începutul pandemiei.

Până acum în Vietnam au fost vaccinați un milion de oameni cu vaccinul AstraZeneca. Autoritățile au încheiat un acord și cu Pfizer pentru 30 de milioane de doze, dar acestea urmează să fie livrate mai târziu. Este în discuții și cu Moderna care i-ar oferi suficiente doze pentru a vaccina complet 80% din populație.

Surse: Sky News, ABC News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday