Secretarul de stat Andrei Baciu, anunță că în medie, au fost administrate 34.482 în fiecare zi; (față de 20.600 doze/zi media până la 11 februarie), adică 2.873 de persoane vaccinate/oră; (program de lucru – 12h), ceea ce înseamnă 47 de persoane vaccinate în fiecare minut.

„Pe 11 februarie înregistram primul milion de vaccinuri. Iată că astăzi am dublat această cifră și am ajuns la 2.000.000 de doze. Fix în ziua în care se împlinește un an de când OMS a declarat pandemie infecția cu noul coronavirus – SARS-CoV2”.

De asemenea, informează că „am mărit capacitatea de vaccinare de trei ori în această lună, de la 337 de fluxuri (9 februarie), la 990 în prezent. Continuăm să deschide și altele, iar autoritățile locale au un rol extrem de important pentru începerea etapei a III-a”.

„Toate aceste cifre mențin România în topul țărilor europene privind vaccinarea. Suntem pe locul 6 în Uniunea Europeană la numărul de doze administrate. Asta ne arată că suntem pe drumul cel bun și tot mai aproape de normalitate”.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday