Elon Musk a anunțat că versiunea Plaid a Modelului S a finalizat circuitul Nurburgring Nordschleife, de 20,8 km, în 7 minute și 30,9 secunde. Șeful Tesla a precizat că mașina nu a fost modificată. 

Vehiculul electric, care costă aproximativ 133 de mii de dolari, a bătut recordul stabilit în 2019 de un Porsche Taycan Turbo, cu 11 secunde. 

Tesla a publicat un videoclip din interiorul mașinii, în timpul celei de-a doua runde de circuit Nurburgring Nordschleife, pe care autovehiculul l-a finalizat în șapte minute și 35 de secunde. 

Musk a mai menționat că o versiune modificată a Tesla Model S Plaid va reveni pe circuitul german. Versiunea Plaid a mașinii are o mie de cai putere și este cea mai puternică din gama Model S. 

Începând din 1951 și până în prezent, circuitul Nurburgring din Germania a găzduit multe competiții importante, precum Marele Premiu al Germaniei, Marele Premiu al Europei sau FIA Formula 1. 

Sursă alternativă: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday