Veniturile totale medii lunare au reprezentat în trimestrul al treilea din 2018, în termeni nominali, 4454 lei pe gospodărie şi 1713 lei pe persoană, potrivit unui comunicat de presă publicat de Institutul Național de Statistică. 

Cheltuielile totale ale populaţiei, au fost, în aceeași perioadă, în medie, de 3891 lei lunar pe gospodărie (1497 lei pe persoană) şi au reprezentat 87,4% din nivelul veniturilor totale.

Datele publicate joi arată că  veniturile băneşti au fost, în medie, de 4090 lei lunar pe gospodărie (1573 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 364 lei lunar pe gospodărie (140 lei pe persoană). De asemenea,  salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri, 67% din veniturile totale ale gospodăriilor.

INS arată că principalele destinaţii ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii şi transferurile către administraţia publică şi privată şi către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuţiilor, cotizaţiilor, precum şi acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei.

În același timp, cheltuielile pentru investiţii, destinate pentru cumpărarea sau construcţia de locuinţe, cumpărarea de terenuri şi echipament necesar producţiei gospodăriei, cumpărarea de acţiuni deţin o pondere mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populaţiei (doar 0,6%).

 

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday