• Veniturile totale medii lunare ale unei gospodării au reprezentat în trimestrul II 2021, în termeni nominali, 5.573 lei pe gospodărie, în creștere cu +469 de lei față de aceeași perioadă a anului trecut.
  • Cheltuielile totale medii ale unei gospodării au fost, în trimestrul II 2021, în medie, de 4.709 lei lunar, în creștere cu +546 de lei față de aceeași perioadă a anului trecut.
  • Cheltuielile reprezintă 84,5% din nivelul veniturilor totale, față de 82%, anul trecut. Din totalul cheltuielilor, ponderea celor de consum a crescut cu aproape două procente. Ponderea cheltuielilor pentru băuturi alcoolice și tutun a scăzut cu -0,7%.

Românii au cheltuit cel mai mult pe produse alimentare (34,9%), facturile pentru utilități (13,7%) și băuturi alcoolice și tutun (8,5%). Ponderea cea mai mică în structura cheltuielilor unei familii o au educația (0,4%), banii alocați pentru hoteluri, asigurări și servicii financiare (0,6%), restaurante și cafenele (1,4%), și recreere, sport și cultură (2%).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday