Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a ordonat o majorarea după ce salariul minim a crescut de alte șase ori în 2018, scrie BloombergCu noul salariu, în valoare de 18 mii de bolivari, se poate cumpăra un kilogram de șuncă. Țare are o inflație anuală de circa 240.000%.

În timpul discursului său, Maduro a declarat că investițiile unor țări precum China, Rusia, Turcia și Qatar ar putea contribui la creșterea industriilor locale: ,,Nu sunt un capitalist, dar nici nu sunt obtuz. Dacă cineva se oferă să aducă capital privat sau oferă sfaturi despre cum să punem pe picioare o companie, nu ar trebui să le accept?”.

Președintele a mai promis creşterea producţiei de petrol la 5 milioane de barili pe an până în 2025. 

De la preluarea funcției în 2013, după moartea liderului Hugo Chavez, Maduro a eșuat în mod repetat în eforturile sale de a revizui economia țării, notează Bloomberg. În luna mai a anului trecut, Nicolas Maduro a fost reconfirmat în funcție, cu o prezență la vot de 46%.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday