Cardinalul Angelo Becciu a renunțat la funcția de Prefect al Congregației pentru Cauza Sfinților, el fiind implicat indirect în scandal. Becciu a renunțat și la drepturile sale de cardinal, astfel că nu va mai putea vota pentru alegerea următorului Papă.

Papa Francisc a luat act de demisie. 

Procurorii din Vatican cercetează achiziționarea unei participații de 150 de milioane de euro pentru o proprietate de lux din Chelsea, unul dintre cele mai scumpe cartiere rezidențiale ale Londrei.

Cardinalul, în vârstă de 72 de ani, este acuzat că din funcția de Secretar de Stat pe care a ocupat-o în 2018, a girat achiziția întregii proprietăți. Sfântul Scaun a acuzat ulterior intermediarii italieni de fraudă și furt de milioane de euro.

Însă procurorii nu au deschis o anchetă și pe numele lui Angelo Becciu.

În iulie, poliția din Vatican l-a arestat pe Gianluigi Torzi, un finanțator din Londra, fiind suspect că a intermediat tranzacția. Este acuzat de delapidare, fraudă și spălare de bani, acuzații pe care le respinge.

Sursa: DW English.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday