Anchetatorii știu deocamdată că Cecilia Marogna, de 39 de ani, a lucrat pentru Cardinalul Becciu, însă presa internațională scrie că relația celor doi era “mult mai apropiată”. În audierile din ultimele zile, Cecilia Marogna a confirmat că a primit 500 de mii de euro de la cardinalul Becciu printr-o companie pe care aceasta o opera în Slovenia. 

Ea a spus că a primit banii pentru a construi o „diplomație paralelă” în sprijinul misionarilor Vaticanului din zonele de conflict, însă nu este clar în ce a constat această asistență diplomatică. O sursă a Vaticanului a declarat pentru Reuters că Marogna este bănuită de delapidare și complicitate la deturnare de fonduri. 

La sfârșitul lunii trecute, Papa Francisc i-a cerut Cardinalului Becciu să demisioneze din funcția de însărcinat cu supravegherea canonizării sfinților catolici, ca urmare a suspiciunilor privind gestionarea banilor Vaticanului. Acesta este bănuit, printre altele, și că a folosit banii din donații de caritate pentru a cumpăra clădiri de lux la Londra. Cazul a căpătat o atenție deosebită odată cu demisia Cardinalului, în condițiile în care asemenea decizii la nivel înalt la Vatican sunt considerate extrem de rare. 

Surse alternative: BBC, The Guardian, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday