Direcția de Sănătate Publică Vaslui a informat prefectura că rata de îmbolnăvire cu coronavirus a depășit indexul de 1,5 cazuri la mia de locuitori în Vaslui, Bârlad și Huși. Astfel, autoritățile au decis să închidă restaurantele și cafenelele de interior. Este permisă desfășurarea activității în regim de take-away sau în pensiuni, numai pentru persoanele cazate.

De asemenea, masca de protecție devine obligatorie într-un perimetru de 20 de metri în jurul unităților de învățământ. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis să prelungească măsura prin care masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice deschise din județ. Măsura este obligatorie pentru toate persoanele cu vârste mai mari de cinci ani.

Se consideră loc public aglomerat piețele, târgurile, stațiile de așteptare, peroanele din gări, piațetele, exteriorul obiectivelor turistice.

https://www.facebook.com/institutiaprefectuluivaslui/posts/2619104754978631

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday