În luna mai, înmatriculările de mașini noi au crescut, de asemenea pentru a zecea lună consecutiv, cu 18,5% (aproximativ un milion de unități). Mașinile electrice au reprezentat 13,8% din totalul vehiculelor vândute în luna mai, în creștere de la sub 10% înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. 

Datele Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) arată că vânzările de mașini electrice și hibride au crescut semnificativ în UE în ultimii trei ani, pe fondul subvențiilor guvernamentale și a cererii tot mai mari. 

Mașinile pe benzină au fost cele mai vândute în luna mai, reprezentând 36,5% din vânzări. Mașinile electrice hibride sunt acum a doua cea mai populară alegere pentru cumpărătorii de mașini noi, reprezentând un sfert din piață. 

Volkswagen a înregistrat o creștere a vânzărilor de 19,5% în luna mai, în timp ce Renault și BMW au înregistrat creșteri ale vânzărilor de 35,9%, respectiv 34,3%.

Surse alternative: ACEA, Reuters

Foto: Dreamstime/Zigmunds Dizgalvis

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday