Vânzările de alimente au crescut în mai, față de aprilie cu 6%, în timp ce magazinele nealimentare au înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de aproape 30%, în special ca urmare a ridicării stării de urgență și a redeschiderii lor, la jumătatea lunii mai. În același timp, benzinăriile au consemnat o creștere a încasărilor de aproape 30%, dar sunt mult sub valoarea înregistrată în aceeași lună din 2019.

De altfel, pe total în primele cinci luni din 2020, comerțul cu amănuntul a înregistrat aproximativ aceleași cifre ca în 2019, ceea ce înseamnă o scădere reală de aproximativ 3,5%, având în vedere și inflația din această perioadă.

Dacă magazinele alimentare au înregistrat o creștere a încasărilor de 8,5%, mai mare decât creșterea prețurilor, comerțul nealimentar a generat venituri mai mici cu 1,6% pe primele cinci luni ale anului 2020, în timp ce benzinăriile consemnează o scădere brută de 12%.

Sursa: Comunicat INSSE

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday