Capitalizarea de piață a Tesla (valoarea totală a companiei după cotația de la bursă a acțiunilor sale) a ajuns la 201 miliarde de dolari, pe fondul optimismului privind evitarea unui al doilea trimestru cu pierderi. În același timp, Exxon Mobil, care resimte alături de toate celelalte companii de profil, cea mai mare prăbușire a prețului țițeiului din istorie, valorează acum doar 185 de miliarde de dolari și se pregătește de concedieri în SUA.

Tesla este pe cale să depășească în valoare de piață și Toyota, după ce în ianuarie a depășit Volkswagen (a doua cea mai valoroasă companie auto din lume). În martie, Tesla a depășit Boeing, devenind numărul unu în topul companiilor industriale americane.

În topul mondial al celor mai valoroase companii, după capitalizarea de piață Apple se apropie rapid de Aramco, compania saudită de petrol, listată abia anul trecut la Bursă.

Sursa: Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday