Bitcoin și alte monede digitale au suferit o scădere considerabilă după ce Banca Populară a Chinei a anunțat că instituțiile financiare nu pot folosi criptomonedele ca formă de plată, pentru că nu sunt susținute de o valoare reală. Astfel, Bitcoin a scăzut cu 31%, ajungând la 30.016 dolari, Binance Coin cu 32%, la valoarea de 337.27 dolari, Dogecoin cu 30% la 36 de cenți, iar Ether cu 44% la 1.918 dolari. 

JPMorgan a declarat că investitorii din instituții par să se îndepărteze de Bitcoin și să se întoarcă la tradiționalul aur. Acest lucru indică o inversare a tendinței observate în ultimele șase luni.Poate că investitorii fug de Bitcoin, deoarece văd că tendința ascendentă din ultimele două trimestre se încheie și caută astfel stabilitatea aurului tradițional

Pe 13 mai Tesla anunța că nu va mai accepta plăți în Bitcoin, din cauza poluării produse de minarea criptomonedei. Anunțul a determinat o prăbușire imediată a cotației acesteia cu 17%.

Sursă: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday