Valeriu Gheorghiță a fost întrebat în conferința săptămânală desfășurată astăzi despre cum va fi administrată a treia doză de vaccin în România:

În ordinea în care am început campania de vaccinare, administrarea dozei trei va începe cu personalul medical, persoanele vulnerabile (peste 65 de ani), persoane cu afecțiuni cronice și progresiv, criteriul fiind acela de a avea cel puțin șase luni de la schema completă de vaccinare. Practic, progresiv, vor fi introduse și celelalte categorii eligibile. Va fi inclus la început și personalul social din centrele de îngrijire și rezidenții în căminele de bătrâni“.

Reporter: Sunt excluși cei care au făcut ambele doze și au trecut și prin boala, nu?

Da, practic nu considerăm că un al patrulea stimul important al răspunsului imun ar mai aduce beneficii semnificative. Tocmai de aceea, pe acest mod, cei ce au o schemă completă de vaccinare și istoric de trecere prin boală fie înainte de prima doză, fie între cele două doze sau după ce au fost vaccinate, nu mai au nevoie de a treia doză“.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday