Valeriu Gheorghiță a reamintit că sunt deja campanii de vaccinare a copiilor de 5-11 ani în SUA, în Israel, în Austria: În SUA au fost vaccinați peste 900 de mii de copii. În Europa, Austria a decis debutul campaniei de vaccinare pentru această grupă de vârstă înaintea autorizației EMA”.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că deja au început pregătirile pentru vaccinarea copiilor din această categorie: În centrele unde există deja vaccin Pfizer pentru persoanele de peste 12 ani, vom organiza un cabinet de vaccinare care va fi destinat special pentru grupa de vârstă 5-11 ani tocmai pentru că ne dorim să încurajăm vaccinarea la nivelul întregii familii pentru a crea acea barieră de protecție imună a familiei. Așteptăm colectarea informațiilor și sperăm ca până la finalul lunii să fim gata cu pregătirile logistice.” 

Și în cabinetele medicilor de familie va exista posibilitatea de vaccinare pentru copii, a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.

De asemenea, oficialul a spus că autoritățile iau în calcul să propună sistarea vaccinării cu AstraZeneca. Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, motivul pentru care există astfel de discuții este că numărul celor care se vaccinează este foarte redus, iar astfel există riscul să expire dozele de care România dispune deja: “Probabil vom rămâne cu cele trei vaccinuri (Pfizer, Moderna, Johnson) cu care vom merge mai departe”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday