“Săptămâna aceasta am decis, în baza recomandărilor și studiilor știinţifice, că toate persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson vor avea recomandare de rapel după minimum șase luni cu vaccinuri pe bază de ARN mesager, fie Pfizer, fie Moderna. În cazul în care se optează pentru vaccinul de la Moderna, doza va fi întreagă, echivalentul a 100 de micrograme”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat și că de la 1 noiembrie, persoanele vaccinate cu schema inițială a serurilor Pfizer, AstraZeneca și Johnson, care vor să facă doza suplimentară cu Moderna, vor primi o doză întreagă, nu jumătate, cum se întâmplă în cazul celor care s-au vaccinat deja cu două doze de Moderna.

Precizările oficialului au fost făcute după ce Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat ca pentru cei care au făcut două doze Moderna, a treia să fie făcută după cel puțin 6 – 8 luni de la doza 2, cu o concentrație înjumătățită față de schema inițială.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday