Vaccinul a fost testat pe un eșantion de 1.077 de persoane, care au dezvoltat anticorpi și globule albe. Totuși, este încă devreme pentru a trage concluzia că vaccinul este eficient, scrie BBC News. 

Vaccinul este dezvoltat într-un ritm mult mai alert decât procedura standard. Este creat dintr-un virus conceput genetic care provoacă răceala comună la cimpanzei. Virusul fost puternic modificat, în primul rând, astfel încât să nu poată provoca infecții la oameni și, de asemenea, pentru a-l face să „arate” mai mult ca un coronavirus. Vaccinul seamănă cu noul coronavirus și sistemul imunitar învăță astfel cum să îl atace.

Testele pe eșantioane mai mari urmează să fie desfășurate. Guvernul britanic a comandat deja o sută de milioane de doze din acest viitor vaccin, denumit ChAdOx1 nCoV-19.

La începutul lunii, Organizația Mondială a Sănătății preciza că dintre cele 17 seruri aflate în perioada de testare, cel al Universității Oxford este cel mai avansat.

Sursa: BBC News

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday