Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării a anunțat astăzi printr-un comunicat de presă că vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani cu serul Pfizer/BioNTech va începe pe 26 ianuarie 2022.

Programările pentru programarea copiilor pentru vaccinare încep astăzi, 13 ianuarie, și se vor efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea “P_Ped”, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.

CNCAV precizează că vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) este optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare.

Amintim că schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Pfizer este cu doze în concentrație redusă, de 10 micrograme/doză, la interval de 21 de zile, iar administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile. Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 micrograme.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday