Președintele Biden dorea ca SUA să ajungă la această bornă (primul prag de imunitate colectivă) pe 4 iulie, de Ziua Națională, însă evoluția pandemiei a fost influențată de răspândirea variantei Delta. Nu și ritmul de vaccinare, un proces puternic politizat în SUA.

Autoritățile americane nu au atins nici obiectivul de 165 milioane persoane vaccinate cu schemă completă (propus tot pentru 4 iulie), iar în prezent ar mai trebui vaccinate 8,5 milioane de persoane.

Vinerea trecută, s-au înregistrat aproape 122 de mii de cazuri la nivelul Statelor Unite, într-o singură zi, cele mai multe din februarie și de 15 ori mai multe decât la jumătatea lunii iunie, când numărul de cazuri noi din SUA coborâse până la 7-8 mii. 

Statele Unite au început campania de vaccinare pe 14 decembrie, cu 13 zile înainte de Uniunea Europeană, care a atins pragul de 70% marțea trecută. Totuși, la nivel de țări și regiuni, în Uniune sunt discrepanțe mai mari decât între statele americane, Bulgaria și România având chiar de trei ori mai puțini cetățeni vaccinați decât statele vestice și cele nordice.

Sursă: AP

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday