„Ca urmare a problemei aprovizionării cu semi­con­ductori, care afectează o mare parte din industria auto glo­bală, în perioada 26 aprilie – 21 mai Secţia de Pro­ducţie Vehicule de la Ford Craiova va opera în două schim­buri (în loc de trei).

În plus, estimăm în acest mo­ment 6 zile fără producţie de vehicule, în data de 29 apri­lie, respectiv în perioada 10 – 14 mai, precum şi 10 zile fără producţie de mo­toare, în perioada 26 aprilie – 14 mai. Con­tinuăm totodată să prioritizăm configuraţiile cheie de vehi­cule, gestionând în mod eficient volumele noastre alo­cate de semiconductori“, a spus pentru Ziarul Fianciar Ana-Maria Timiş, purtător de cuvânt al Ford.

În urmă cu zece zile, Ford anunța noi reduceri ale producției, fiind afectate cele cinci fabrici din Statele Unite și una din Turcia. Luna trecută, estima costurile provocate de deficitul global de semiconductori la 1 – 2,5 miliarde de dolari.

Oficialii din industria auto avertizează că în trimestrul doi vor fi şi mai multe fabrici afectate de lipsa cipurilor.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday