BusinessInsider a sesizat faptul că pe TikTok se creează un curent pentru o acțiune ce ar urma să aibă loc în seara de sâmbătă, 27 iunie. Încurajați de succesul acțiunii prin care au păcălit organizatorii mitingului electoral de la Tulsa (Oklahoma) al lui Donald Trump, acum vor să îi raporteze masiv postările, chiar dacă nimeni nu este convins că asta ar duce la suspendarea conturilor liderului american, așa cum se întâmplă în cazul unui utilizator obișnuit.

Ideea ar fi pornit de la un utilizator sub numele de @caprihcorn care a postat un video în care detaliază acțiunea. Postarea a adunat peste 450 de mii de aprecieri și peste un milion de vizualizări pe TikTok, iar apoi informația s-a propagat și pe Twitter.

Raportările masive nu sunt un fenomen neobișnuit pe rețelele de socializare, algoritmii acestora fiind setați să blocheze temporar un profil de la un anumit număr de raportări. Totuși, conturile președintelui Donald Trump beneficiază de o atenție specială a administratorilor, căci acesta se află în conflict deschis cu Twitter.

Pe 27 mai Twitter a marcat pentru prima dată o postare a președintelui american ca potențial înșelătoare, atașând și un link de verificare. Măsura a fost repetată de rețeaua de socializare de câteva ori ulterior, chiar dacă Donald Trump a semnat chiar a doua zi un ordin executiv prin care rețelele sunt obligate fie să nu mai intervină în conținutul postărilor, fie să răspundă în justiție pentru toate postările. Facebook, care a eziatat să marcheze în vreun fel postările lui Donald Trump, s-a confruntat cu demisii ale angajaților și chiar o campanie de boicot, prin care tot mai multe firme își retrag reclamele de pe rețeaua lui Mark Zuckerberg. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday