Uniunea Salvați România și Mișcarea România Împreună (RO+) transmit într-un comunicat de presă că ,,fac un apel către politicienii responsabili să înțeleagă gravitatea semnalului transmis de la Bruxelles și să acționeze în interesul României și al românilor trimițând de urgență Guvernul Dăncilă la coșul de gunoi al istorie”.

USR și RO+ cer declanșarea alegerilor anticipate. ,,De asemenea, facem un apel la acțiune, în ultimul ceas, pentru a declanșa alegeri anticipate. Aceasta este forma democratică prin care se redă cetățenilor posibilitatea să-și aleagă singuri viitorul țării: gașca infracțională Dragnea sau România europeană”, se arată în documentul citat.

Uniunea Salvați România și Mișcarea România Împreună ,,cer parlamentarilor coaliției PSD-ALDE care nu sunt șantajați de gașca infracțională a lui Liviu Dragnea să înțeleagă gravitatea momentului și să acționeze în interesul celor care i-au ales”.

USR și RO+ își exprimă îngrijorarea față de reacțiile din partea liderilor PSD-ALDE la publicarea raportului MCV, ,,care nici după ce partenerii europeni le-au pus oglinda în față nu vor să recunoască că subminează statul de drept din România și îndepărtează țara noastră de valorile europene”.

Cele două partide acuză că ,,această coaliție periculoasă a modificat Legile Justiției și Codurile Penale fără să ceară avizul Comisiei de la Veneția, a mințit cu nerușinare ambasadele și oficialii europeni, și-a gazat proprii cetățeni încălcând drepturile și libertățile pe care UE le protejează, a adoptat legi care intimidează societatea civilă și a încercat să restricționeze libertatea presei”.

,,Nu se mai poate continua așa, vrem o Românie care să meargă înainte în Uniunea Europeană. O Românie care să conteze în Europa și să lucreze acasă la consolidarea democrației, întărirea statului de drept și la prosperitatea propriilor cetățeni”, au adaugat USR și RO+ în comunicatul comun.

,,Acest Guvern și coaliția care îl susține ne-au băgat într-o fundătură. Ne va lua ani de zile să reparăm ce au stricat, să ne recâștigăm credibilitatea în lume. România nu seamănă cu Dragnea și Dăncilă, românii nu sunt nici infractori, nici incompetenți. Plecarea lor de îndată de la conducere este o urgență”, spune Dacian Cioloș, președinte fondator RO+.

,,Românii își doresc să rămână în Uniunea Europeană. Beneficiile aduse de intrarea în marea familie europeană se văd cât se poate de clar în viața de zi-cu-zi a românilor și nu pot fi acoperite de propaganda mincinoasă a lui Dragnea și Tăriceanu care văd în UE principala stavilă în calea acaparării totale a României”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

USR și RO+ spun că sunt gata să găsească cadrul necesar pentru discuții cu reprezentanții tuturor partidelor parlamentare ,,și să faciliteze dialogul cu toate forțele democratice din societatea civilă pentru a scăpa România de un grup infracțional care ne periclitează viitorul european”.

Amintim că ieri Comisia Europeană a emis un raport MCV dur pentru România. A cerut suspendarea procedurilor vizând numirea şi revocarea procurorilor de rang înalt și renunțarea la noile Legi ale Justiției și la modificarea Codurilor Penale. De asemenea, Parlamentul European a votat o rezoluție privind statul de drept în România, în care se condamnă acțiunea brutală de la protestele din august și se cere autorităților să se opună măsurilor care duc la dezincriminarea corupției.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday