UPDATE

După ședinta noii conduceri a PNL, noul președinte, Florin Cîțu, a anunțat că partidul său are în vedere câteva mesaje ferme, unul dintre acestea fiind că “vom negocia cu USR PLUS fix până în momentul în care vor vota o moțiune cu PSD sau AUR.”

Anterior, conducerea Parlamentului a decis că moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi citită în Plenul Camerelor joi și va fi supusă la vot marți, 5 octombrie. Liderii PSD spun că au decis să nu susțină un guvern minoritar ci să meargă la alegeri anticipate.

Președintele Senatului, Anca Dragu (USR-PLUS), a declarat, după ședința conducerii Parlamentului că parlamentarii PSD “și-au susținut moțiunea depusă de ei și nu au vrut să voteze pentru supunerea la vot a moțiunii noastre, a USR. Noi am declarat că vom vota prima moțiune care vine la plen, la dezbatere și la vot.”

Președintele Senatului mai consideră că este o încălcare a deciziei CCR faptul că moțiunea USR nu ajunge la vot, dar cei de la PNL ar trebui să-l retragă pe premierul Cîțu, pentru a evita alegeri anticipate.

Mai devreme, purtătorul de cuvânt al USR-Plus anunțase că“vom lua act de care moțiune ajunge mai repede la vot și o vom vota. Florin Cîțu trebuie să plece”,

Amintim că astăzi PSD a depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu și, tot astăzi, CCR a decis că moțiunea depusă de USR PLUS și AUR împotriva Guvernului Cîțu a întrunit numărul de semnături necesare, iar Parlamentul trebuie să dezbată moțiunea de cenzură și să își exprime poziția prin vot asupra acesteia. Prin urmare, în acest moment sunt două moțiunii în Parlament împotriva Cabinetului Cîțu. 

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au fost convocate pentru marți, ora 15.30, pentru a discuta calendarul asupra celor două moțiuni de cenzură – cea depusă de USR-PLUS și AUR și cea a PSD, potrivit G4Media, care citează un anunț al Parlamentului.

PSD are 157 de parlamentari, iar USR PLUS 80 de parlamentari. Împreună, cele două formațiunii au voturile necesare pentru a trece moțiune, ceea ce înseamnă implicit căderea Guvernului. Totodată, parlamentarii AUR au semnat moțiunea depusă de USR PLUS.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday