Liderii Alianței USR-PLUS au anunțat că au depus un denunț împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader. Cei doi lideri acuză ministerul că a mințit instanța, deoarece a înștiințat în scris că nu există niciun proiect de OUG de modificare a Codului Penal.

Am inițiat în instanță un litigiu pentru a obliga Ministerul Justiției să publice documente pregătitoare pentru OUG. Pe 21 martie, instanța a primit un răspuns clar – că nu există astfel de demersuri de modificare a Codului Penal, iar pe 22 martie dimineață, Ministerul Justiției publică deja propunerile de OUG pentru modificarea Codurilor Penale. E clar că cineva din Ministerul Justiției a mințit”, a declarat Dacian Cioloș.

De asemenea, Alianța USR-PLUS îi solicită premierului Dăncilă să nu adopte ordonanțele pe Justiție.  Consideră că aceste ordonanțe „nu fac decât să continue sabotarea și distrugerea Justiției”.

https://www.facebook.com/dacianciolos/videos/421368125338399/

Principalele declarații ale lui Dan Barna (USR):

„Aceste ordonanțe pe Codurile Penale nu trebuie date. I-am transmis premierului Dancilă o scrisoare. Transmitem către partenerii europeni un document similar prin care le cerem sprijinul și o poziție împotriva intenției de a da aceasta OUG pe Coduri. Aceste ordonanțe nu fac decât să continue sabotarea și distrugerea Justiției.

Tudorel Toader ignoră pozițiile asociațiilor profesionale.

Dacă vorbim de modificările privind faptele de corupție și care afectează interesele financiare ale UE, vedem că prin această OUG noul program PSD încearcă un tun. Practic se spune: încercați să furați.

În cazul dezincriminării abuzului în serviciu, vedem că practic 1429 de dosare ar urma să fie închise. Am vorbit de 42 de dosare care ar fi redeschise și ar fi aruncate în aer. Acestea ar fi câteva dintre efecte. Este clar că beneficiar este Liviu Dragnea și oameni din jurul lui.

Mesajul nostru este simplu: încetați cu atacurile la adresa Justiției. Nu mai putem continua așa. Ne vom opune în continuare foarte ferm”.

Principalele declarații ale lui Dacian Cioloș (Plus):

Am inițiat în instanță un litigiu pentru a obliga Ministerul Justiției să publice documente pregătitoare pentru OUG. Pe 21 martie instanță a primit un răspuns clar – că nu există astfel de demersuri de modificare a Codului Penal. Pe 22 martie dimineață, Ministerul Justiției publică deja propunerile de OUG pentru modificarea Codurilor Penale. E clar că cineva din Ministerul Justiției a mințit.

Astăzi, în baza acestei declarații, facem un denunț împotriva ministrului Justiției și a ministerului, care a mințit pentru a salva PSD-ul. Facem un denunț pentru fals în declarații, pentru obstrucționarea instanței, pentru influențarea declarațiilor. Avem încredere că procuratura va clarifica rapid ce s-a întâmplat, cine a mințit.

Ministrului Toader îi e frică să nu piardă postul, e în stare să ceară funcționarilor să mintă.

Facem toate demersurile pentru a stopa acest proces și, mai ales, pentru a-i trage la răspundere pe cei care se folosesc de stat.

Am inițiat un litigiu în urmă cu câteva săptămâni, am cerut instanței să verifice dacă există demersuri de verificare a Codurilor Penale. Instanța a cerut Ministerului Justiției să spună. Ministerul Justiției a răspuns în scris Instanței că nu există astfel de demersuri. A doua zi, în timp ce reprezentantul Ministerul Justiției susținea că nu există așa ceva, Ministerul Justiției publică modificările.

Denunțul l-am depus astăzi pe același litigiu, pentru că am comparat declarația Ministerului Justiției cu ce a apărut în spațiul public.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday