Liderul USR, Dan Barna, spune că va avea astăzi o discuție cu liderii USR din teritoriu, pentru a stabili condițiile în care vor acorda un posibil vot de învestitură a unui cabinet de tranziție, înainte cu o zi de a merge la o nouă rundă de consultări cu președintele Iohannis, la Palatul Cotroceni. Arată că le va propune ca la consultările de marți să meargă „cu un calendar clar pentru anticipate”.

Barna a subliniat că poziția Alianței USR-PLUS „rămâne fermă”: „în actualul context politic orice formulă guvernamentală ar fi instabilă, incapabilă să facă reformele necesare și ar depinde de PSD care va deveni arbitrul oricărei strategii” și că ar putea să acorde votul de învestitură „unui cabinet care își asumă o durată de viață limitată pentru pregătirea alegerilor”.

De asemenea, Barna arată că alianța USR-PLUS a impus patru condiții, „fără de care USR nu va da vot de învestitură”. Condițiile impuse sunt:

Adoptarea legii privind alegerile pentru primari în două tururi – esențială pentru legitimitatea aleșilor locali și recuperarea democrației la nivel local.

Votarea inițiativei “Fără Penali în funcții publice” pentru care au semnat peste un milion de români.

Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziția de Comisar European ce revine României.

Desființarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20 000 de infractori dintre care mulți au comis noi fapte de violență.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday