,,Ultimele declarații ale lui Liviu Dragnea confirmă că PSD preia idei de proiecte legislative de la penali. În loc să se preocupe de problemele reale ale românilor, Liviu Dragnea a anunțat că va promova un proiect propus de Dan Voiculescu, un condamnat penal care prin televiziunea sa intoxică românii cu dezinformări și jumătăți de adevăruri în fiecare zi. Președintele PSD vrea să suprime, de fapt, independența presei, unul dintre pilonii fundamentali ai democrației”, transmite Uniunea Salvați România într-un comunicat de presă.

Reacția USR vine după ce  Liviu Dragnea a declarat că va cere un proiect de lege pentru „transparentizarea finanțărilor și modul de cheltuire a banilor” la publicațiile online.

USR condamnă intenția lui Liviu Dragnea de a iniția un proiect legislativ ,,prin care să fie controlat modul de cheltuire al banilor din presa neaservită partidului său. O asemenea acțiune ar întoarce România cu 30 de ani în urmă, când jurnalismul însemna prezentarea discreționară a realității în funcție de dorința liderului suprem”.

,,Dan Voiculescu şi Liviu Dragnea cer la unison ca trusturile media critice să fie urmărite de Guvern şi de serviciile de informații în numele transparentizării surselor de finanțare şi a asumării unui presupus partizanat. Este cea mai penibilă ironie cu putință ca tocmai Dan Voiculescu să ceară aşa ceva, în condițiile în care unul dintre cele mai mari trusturi de presă din România îi aparține şi este parte a mașinăriei de propagandă a PSD şi ALDE care îşi clamează independenţa şi profesionalismul de altfel inexistente”, a declarat președintele USR, Dan Barna.

Reprezentanții partidului mai spun că ,,dorința lui Dragnea de a pune pumnul în gură presei este asemenea Rusiei lui Putin și Turciei lui Erdogan”.

,,USR condamnă ferm declarația președintelui PSD și intenția acestuia de a călca democrația în picioare și își exprimă susținerea pentru jurnalismul independent din România. Democrația unei țări se măsoară inclusiv în libertatea presei, iar USR i se va opune lui Liviu Drganea prin toate mijloacele legale de a îngropa democrația sub ochii noștri”, se mai arată în documentul citat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday